Després de l’aturada judicial de l’estiu, aquest divendres s’han reprès les ordres de desnonaments. Finalment però s’han ajornat els dos llançaments que hi havia previstos a Ciutat Vella, tant el del carrer del Rec, com el de l’Arc de Sant Silvestre. Durant tot el matí, activistes del Sindicat de l’Habitatge Socialista de Catalunya han participat en les mobilitzacions convocades per aturar-los.

Entitats prohabitatge alerten de la represa dels desnonaments després del parèntesi estival
El Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya convoca mobilitzacions per impedir els desnonaments de divendres al carrer del Rec i al d’Arc de Sant Silvestre

Denuncien assetjament immobiliari

Una seixantena de persones s’han concentrat des de les 10 h al carrer del Rec, al barri de la Ribera, a tocar del mercat del Born, per evitar que fessin fora de casa una mare i el seva fill de quatre anys. El desnonament finalment s’ha posposat fins al 4 de novembre. Segons el sindicat, el fons propietari s’ha negat a negociar un lloguer social pel pis que ocupen (sense contracte) des de fa quatre anys. La inquilina, la Chaymae, denuncia que està patint assetjament immobiliari i pressions de la propietat perquè marxi i els acusa d’haver malmès la porta en diverses ocasions.

També s’ha suspès temporalment (fins el 22 d’octubre) el desnonament de tres joves del carrer d’Arc de Sant Silvestre, a Santa Caterina. El col·lectiu prohabitatge denuncia que la inflació i la precarietat laboral els impedeix tenir un habitatge, ja que actualment els lloguers ja suposen de mitjana el 100 % del salari mitjà d’un jove.

L’increment dels lloguers a Barcelona

Aquest sindicat, que integra el Sindicat de l’Habitatge del Raval i el del Casc Antic, ha explicat, a través d’un comunicat, que consideren que aquests desnonaments són fruit de “l’ofensiva turisticoimmobiliària sobre les classes treballadores”. La Maria Albiol, portaveu del col·lectiu, ha explicat a betevé que “la situació a Barcelona ara mateix és molt crítica, cada dia més” i ha criticat “l’allau de turistes que fa que sigui impossible llogar un pis i pagar els preus actuals”.

Una família del Fort Pienc denuncia un increment del lloguer de 1.000 €: “Ens fan fora de casa”
La propietat de l’habitatge defensa que ha intentat negociar amb la família un preu que s’ajusti a les característiques de l’immoble, però que no hi ha hagut acord