Al matí, dos activistes contra el canvi climàtic s’han penjat d’una de les grues de les obres d’ampliació del recinte firal de Gran Via, on es fa la trobada. Un altre grup d’ecologistes, disfressats de marcians, s’han manifestat davant la seu de la cimera. Anaven, deien, a la recerca de líders mundials compromesos. També l’organització Intermón Oxfam ha participat a la protesta i ha tornat a treure al carrer la cercavila de capgrossos de líders mundials. A més, el grup Justícia Climàtica Ja ha anunciat l’inici d’una vaga de fam de 150 persones fins a la Conferència de Copenhaguen.

Mentrestant, a la plaça de Colom, quatre integrants de Greenpeace han escalat fins dalt de tot del monument. Amb la bandera de l’ONG als peus de l’estàtua i una pancarta a la base del monument, han cridat l’atenció de turistes i vianants. El gest més simbòlic ha estat posar un anell al dit índex de Colom.

El temps s’acaba
Les protestes de tots els activistes s’han reforçat avui, últim dia de la cimera, davant del previsible fracàs de la reunió que havia de ser preparatòria de la conferència que se celebrarà a Copenhaguen al desembre. Els representants de l’ONU han estat els primers a fer balanç i han mostrat un optimisme moderat, tot i que també han reclamat més compromisos concrets de reducció de les emissions de CO2.

I és que tot sembla indicar que la trobada de Barcelona es tancarà sense haver aconseguit l’objectiu principal: aplanar el camí perquè a la capital danesa se signi un nou protocol vinculant per a la reducció d’emissions de CO2.