Els “indignats” desallotjats el 27 de maig de l’any passat a la plaça de Catalunya, després d’una càrrega dels Mossos d’Esquadra, han reclamat a l’Audiència de Barcelona que es reobri el cas en un recurs d’apel·lació. Els denunciants reclamen en un escrit de 26 pàgines que es reobrin les diligències prèvies arxivades pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona, que no ha admès diverses proves presentades, declaracions d’alguns dels comandaments policials de l’operatiu i testimonis.

Critiquen que, segons diuen, el jutge no s’hagi pronunciat sobre un presumpte delicte contra la integritat moral, comès segons els afectats pels agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, que asseguren que van retenir diversos dels concentrats a la plaça sense deixar-los ni tan sols anar al lavabo. La defensa dels “indignats” considera que el tracte dels agents va ser “degradant i vexatori”, i els acusen d’haver actuat abusant dels seus càrrecs, fet que, segons el recurs, va provocar en els detinguts sofriment físic i psíquic, a més d’un sentiment d’inferioritat i impotència.

En l’escrit també es critica que el jutge ometés qualsevol referència al delicte de prevaricació que, segons l’opinió dels denunciants, van cometre els agents per “incomplir, de manera voluntària i deliberada” la norma que obliga els agents a portar sempre visible la identificació personal (TIP).

Els “indignats” enumeren una sèrie de proves que havien presentat i han estat rebutjades, com la planificació del dispositiu policial i el llistat d’objectes perillosos que havien de retirar-se de la plaça, les quals van ser esmentades pel director general dels Mossos, Manel Prat. Pels fets del 27-M, a més de Prat, van declarar també als jutjats l’exregidora de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, i el responsable del dispositiu de la policia catalana d’aquell dia, Antoni Antolín.