Molta expectació per veure de nou la temperatura marcada en el termòmetre més famós de la ciutat. MÒNICA VARÈS "Bona notícia. Recuperem una de les icones i va bé per saber quina és temperatura amb aquestes calors." DIETMAR KAISER "Me parece maravilloso, porque nos faltaba algo con tantos meses." Té 55 anys de vida i sempre ha estat d'ajuda per mostrar els temporals de fred i calor a la ciutat. Tot i així, el 2009 va dir prou, va deixar de funcionar i per això la nova posada en marxa s'ha fet amb el luxe de tot gran esdeveniment. Amb la tercera i la quarta generació de la família Cottet i amb l'alcalde com a encarregat de prémer el botó per fer-hi de nou la llum. I 22 graus ha marcat en el seu nou primer dia de funcionament. Això sí. Ara estrena il·luminació de LED, ecològica i de baix consum. La rehabilitació ha costat 70.000 euros i ha anat a càrrec de l'Ajuntament. JAVIER COTTET, director general de Cottet Òptiques "Volien fer una cúpula però al final van decidir un termòmetre..." És un símbol i per això avui també s'ha convertit en el primer indret de la ciutat a rebre la distinció de Petit Paisatge de Barcelona.

L’alcalde, Xavier Trias, ha estat l’encarregat d’inaugurar el termòmetre rehabilitat, que ha estat guardonat amb el títol de Petit paisatge de Barcelona, la primera distinció d’aquest tipus concedida per l’Institut Municipal de Paisatge Urbà.

El termòmetre, de dues tones de pes i 22 metres de longitud, va ser instal·lat el 1955 per Rolando Cottet, l’avi del director de l’òptica, i va entrar en funcionament el 25 de febrer de 1956, coincidint amb un dels hiverns més freds a la ciutat.

Un termòmetre més lluminós

El termòmetre ha estat renovat tècnicament, però l’aparença exterior segueix sent la mateixa que es va instal·lar el 1956 i que marca, en color vermell, la temperatura del carrer. Això sí, estrena llums LED de baix consum, que permetran estalviar energia i fer més visible la temperatura que marca.