Aquest és l'edifici on, en teoria, havia d'anar la Conselleria d'Acció Social. Si més no, aquestes eren els plans de la trama corrupta. El projecte estava en mans de la immobiliària Espais, propietat d'un dels imputats en el cas. Lluís Casamitjana hauria demanat ajuda a Macià Alavedra i a Lluís Prenafeta perquè moguessin els seus fils dins el govern de la Generalitat. Van contactar amb Antoni Castells però sembla que la trucada no va servir de res. Així queda reflectit en una conversa telefònica intervinguda per la Guàrdia Civil. - El Castells no hi ha manera que em doni hora, que m'informi. - El Castells no sap, no contesta, ja ho has vist, no surt enlloc. - Quin desastre. Aquest és només un exemple, dels contactes que tenien els imputats. De fet, Luís Garcia, el presumpte cervell de la trama, era qui s'encarregava de parlar amb els alcaldes. Alavedra i Prenafeta, en canvi, tenien línia directa amb alguns consellers. També amb la cúpula de CiU. Tant com per trucar a Artur Mas i organitzar una trobada amb un empresari. - Hi ha un senyor que vol dinar amb tu perquè vol facilitar les coses. M'explico? - Sí. - És un senyor que coneixes molt, no ho vull dir per telèfon. És un tio controvertit de Terrassa. Amb cada operació urbanística, la trama guanyava prop de deu milions d'euros. De fet, els imputats ho tenien molt clar. Això és el que li deia Luís Garcia a l'exregidor d'urbanisme de Santa Coloma. - Hem d'allunyar-nos de la pandilla aquesta de l'Ajuntament, dels seus controls, del seu pressupost. Farem els carrers per a l'Ajuntament i tot el que tu vulguis, però mentrestant hem de guanyar diners, no som germanetes de la caritat. I per aconseguir-ho, els imputats es movien en tres nivells. D'una banda, manipulant concursos públics. Un exemple és l'adjudicació del servei de neteja municipal. L'empresa que va guanyar oferia pitjors condicions que la resta. L'altre opció aprofitar-se dels contactes perquè la Generalitat comprès terrenys d'algunes immobiliàries. I l'últim cas eren les requalificacions urbanístiques. L'exemple més clar és el projecte del Cúbics. Allà s'hi havia de fer habitatge protegit i al final, s'hi han acabat fent pisos de luxe. Un canvi amb el que la trama va gunyar 16 milions d'euros.

La novetat del dia és que el jutge que l’instrueix ha imputat una persona més en el cas. Es tracta d’una dona que disposava d’un compte bancari en un banc andorrà que, en realitat, era de Macià Alavedra. La dona encara no ha estat citada a declarar per problemes d’agenda del jutjat.

L’altra notícia és que el jutge ha arxivat les actuacions iniciades contra la mare de l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, perquè pateix Alzheimer.