JOSEP MARIA MARTÍ degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya "Jo crec que ens tornarem a trobar aquí l'endemà o dos dies després de que torni a casa, li farem explicar coses, i com deia la companya el farem riure, el farem que rigui i que ens encomani el riure, i ens canvii la cara que tenim ara. // No tenim res més a dir que el volem aviat entre nosaltres, no sabem si per molt de temps i que torni a marxar a la propera guerra però almenys el volem veure abans de que marxi una altra vegada"

En l’acte hi han intervingut el degà del Col·legi, Josep Maria Martí, el director adjunt d”El Periódico’, Albert Sáez, la periodista de la secció d’Internacional de Catalunya Ràdio, Maria Alba Gilabert, i el reporter de ‘La Vanguardia’ Plàcid García-Planas. En les diferents intervencions s’ha recordat quin és el dia a dia dels periodistes que treballen en zones de conflicte. Els col·legues de Marginedas han recordat anècdotes viscudes amb ell cobrint diversos conflictes internacionals.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ja ha mostrat en anteriors ocasions el més ferm rebuig al segrest del periodista i col·legiat Marc Marginedas, amb una trajectòria de més de dues dècades informant des de les zones més conflictives del planeta. Esperen poder tornar-se a reunir per celebrar el seu retorn ben aviat.