Passaven pocs minuts de dos quarts de cinc de la tarda. Per causes que encara es desconeixen, aquesta palmera s'ha desplomat enmig d'un pas de vianants a l'avinguda Diagonal. El tronc ha caigut a sobre de tres persones: una d'elles ha pogut sortir pel seu propi peu, però les altres dues hi han quedat atrapades. ANDREU GIL, testimoni "Hem vist que queien llums de Nadal, i llavors l'arbre també ha caigut amb les llums de Nadal." "Hem vingut tots els que estaven aquí, uns quinze o vint, per intentar aixecar el tronc pesava una barbaritat, i hem aconseguit treure. Després ha vingut la Guàrdia Urbana, que ho ha tallat tot, i l'ambulància que ha trigat més. Han arribat abans els Bombers que l'ambulància." Els efectius d'emergències mèdiques, les han atès al lloc dels fets. Les dues ferides són germanes. Una d'elles, ha patit una fractura de fèmur, i l'altra, un traumatisma craneoencefàlic. Després, les han traslladat a l'Hospital Clínic. Segons fonts de l'hospital cap d'elles no està greu, i aquesta mateixa nit les podrien donar d'alta. Els Bombers han explicat que l'arbre estava malmès. També han confirmat que s'hi havia fixat un cable per penjar-hi l'enllumenat de Nadal. ANDREU CLAVELLA, cap de sector dels Bombers de Barcelona "La fusta, tal com hem vist a la soca com estava, estava en mal estat. No puc fer elucubracions fins que vinguin especialistes en jardineria i temes forestals per entendre què ha passat aquí exactament." JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient "No sabem les causes de la caiguda de l'arbre, per tant, el que farem immediatament és obrir un expedient informatiu. Qualsevol especulació que puguessim fer en aquest moment seria això, una especulació." Les feines per retirar l'arbre caigut s'han allargat prop de 45 minuts. També s'ha treballat per reforçar el pal que suporta els llums de Nadal. Durant aquest temps, el trànsit a la cruïlla amb Muntaner ha estat tallat, fet que ha provocat importants retencions a la zona.

L’accident s’ha produït pocs minuts després de dos quarts de cinc de la tarda. El tronc de la palmera s’ha trencat de soca-rel i la part alta de l’arbre ha caigut enmig de l’avinguda Diagonal. Dues dones han quedat atrapades pel tronc i n’han resultat ferides. Minuts després, han arribat diverses unitats del SEM per atendre les lesionades. Els cossos de seguretat han acordonat la zona i els bombers han tallat la palmera a trossos per poder-la retirar.

A primera hora de la tarda, l’Ajuntament, en un comunicat, ha afirmat que hi havia dues persones ferides de gravetat a causa de la caiguda de la palmera. El Sistema d’Emergències Mèdiques, ha negat aquest extrem, i ha explicat que les ferides de les dones afectades són lleus. Una de les dones, de 75 anys, ha patit una fractura de fèmur i l’han traslladat a l’Hospital Clínic. L’altra ha estat atesa per una ambulància dels Bombers de Barcelona, ha patit un traumatisme cranioencefàlic i l’han traslladat també al Clínic. L’hospital ha confirmat que les lesions són lleus i que les dones (que són germanes) no hauran de passar la nit a l’hospital.

De moment es desconeix per què ha caigut la palmera, persones que es troben a la zona asseguren que el tronc estava en mal estat. També s’estudia la possibilitat que l’arbre no hagi suportat el pes de l’enllumenat de Nadal. De fet, l’estructura dels llums ha hagut d’assegurar-se després de l’accident, i els bombers consideren que el pes o la pressió produïdes pel cable podrien ser la causa per la qual la palmera ha cedit. L’Ajuntament, però, continua sense confirmar la causa del sinistre.