robatori amb el mètode del matalleó

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones com a presumptes autors d’un assalt al carrer dels Banys Nous, al barri Gòtic, amb el mètode del matalleó. Se’ls acusa d’un robatori amb violència i intimidació. En un vídeo que ha circulat per les xarxes —se’n desconeix l’autoria—, es veu com dos homes joves agafen pel coll a la víctima de forma molt agressiva. La víctima ofereix resistència i els lladres forcegen amb ell fins que acaba a terra de genolls.

Aquest atracament es va produir aquest diumenge, 5 de novembre, a dos quarts de tres de la matinada. Betevé ha pogut confirmar amb la policia catalana que hi ha dos arrestats per aquests fets. Els detinguts acumulen entre tots dos fins a 18 antecedents. De moment, la policia no té cap denúncia.

Una tècnica perillosa

En la seqüència d’imatges es veu com en el primer moment els dos joves s’acosten a parlar amb la víctima. Poc després li apliquen la tècnica del matalleó, que consisteix a agafar un persona pel coll pressionant amb força per deixar-la inconscient i aprofitar per sostraure-li les pertinences.

En aquest cas, la víctima és un jove que es resisteix i els dos assaltants forcegen amb ell, l’empenyen contra l’aparador d’un local, i finalment l’acaben reduint i el noi acaba de genolls a terra amb els dos lladres pressionant-lo.