La setmana passada, betevé es va fer ressò de l’onada de robatoris a domicilis que afecta les Tres Torres, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, i que manté en alerta el veïnat. Els Mossos d’Esquadra han activat un dispositiu de vigilància a la zona amb efectius a peu de carrer i amb drons. En una setmana els esforços han donat resultats i la policia ha detingut quatre lladres de pisos. Un d’ells ha ingressat a la presó després de ser detingut, el dia 21 de desembre, amb una caixa forta amb joies que s’han pogut retornar als propietaris.
En total, des de l’agost s’han practicat 17 detencions per robatoris amb força i s’han resolt 36 fets delictius.
Segons dades dels Mossos, els mesos de setembre, octubre i novembre els casos de robatori amb força en habitatges a les Tres Torres han pujat un 20 % respecte al 2019, època prepandèmia. La policia va posar fil a l’agulla i va dissenyar un dispositiu dinàmic per donar-hi resposta que es va activar el 14 de setembre.
Detinguts “in fraganti”
En la primera setmana s’ha aconseguit detenir quatre lladres en el moment que estaven robant. Un dels detinguts duia una radial, discos i una pota de cabra que utilitzava per forçar els domicilis i accedir a l’interior; dos més es dedicaven a col·locar marcadors a les portes, i el quart el van enxampar la matinada de dimarts a dimecres amb la caixa forta d’un pis amb joies, al carrer de Calatrava, mentre sortia d’un edifici a les cinc de la matinada. El lladre ja ha ingressat a la presó per aquests fets.
Drons amb una visió aèria del barri
En aquest dispositiu, els Mossos han fet servir drons que permeten tenir una visió aèria del barri. En aquest sentit, permeten veure els patis interiors dels edificis i les zones més altes. Això permet als agents detectar si algú intenta entrar per la força als domicilis o veure per on intenten fer la fugida.
La policia catalana manté actiu aquest dispositiu, però recorda que quan augmenta la pressió policial els delictes es desplacen cap a un altre punt del territori. Per això, fonts dels Mossos detallen que els agents treballen de manera dinàmica per adaptar-se als canvis i l’evolució del fet delinqüencial.