Tenien un arsenal a casa seva. Pistoles, subfusells i, fins i tot, un morter. Això si, sense càrrega. La majoria eren armes simulades, però que a primer cop d'ull semblen cent per cent de veritat. De fet, sempre que podien les exhibien en els seus vídeos. Tot per presumir. I no només davant els seus companys. Després penjaven les imatges i els comentaris a Internet. La policia va seguir el rastre dels vídeos fins arribar-ne als autors. Tres joves d'uns 25 anys i d'estètica "skin". La policia va escorcollar els tres domicilis, un dels quals a Barcelona. En les properes hores, els detinguts passaran a disposició judicial. Se'ls imputen un delicte de tinença il·lícita d'armes i un altre contra els drets fonamentals de les persones.

Segons ha informat avui la policia, els detinguts penjaven a Internet fotografies dels usuaris amb indumentària típica dels grups neonazis, vídeos en els quals se’ls veia exhibint armes de foc i comentaris de tall racista i xenòfob. Per ocultar la identitat, utilitzaven sobrenoms que canviaven periòdicament.

En els tres registres domiciliaris, la policia també hi ha intervingut armes: una pistola elèctrica, tres subfusils, deu pistoles, un revòlver i una bomba de morter sense càrrega. També hi han trobat nombrós material informàtic, una emissora de radioaficionat, una càmera de vídeo, dos radiotelèfons, anagrames, emblemes, vestuari, literatura i fotografies relatives al nazisme.