El dispositiu està relacionat amb el que es va trobar just fa una setmana, el 12 de setembre, en una gestoria de l’avinguda General Mitre, que va ser desactivat pels Mossos. Segons la policia, es podria tractar del mateix grup que va enviar l’altre explosiu a General Mitre, ja que té característiques molt similars. Ambdós dispositius es van enviar per correu postal, van ser rebuts en dijous, i no estaven preparats per detonar.

A la zona s’hi han desplaçat els Mossos d’Esquadra, efectius de la Guàrdia Urbana, a més del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), i s’ha establert un perímetre de seguretat a l’entorn de Mediolanum fins a les 19 h de la tarda.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar-ne l’autoria i estan analitzant si la gestoria del barri de les Tres Torres té alguna relació amb el Banco Mediolanum. Els especialistes de la policia científica han traslladat l’explosiu a les seves dependències i intentaran trobar empremtes dactilars al paquet. La policia no ha informat del tipus d’explosiu que contenia el sobre.