Les queixes veïnals per pudor de marihuana van motivar una operació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que ha acabat aquest dimecres al matí amb una detenció i la recuperació d’un habitatge que funcionava com a punt de venda de drogues al barri del Turó de la Peira.

L’operació s’ha tancat amb un detingut i s’han requisat una arma de foc, diverses quantitats de drogues, diners en efectiu i estris, així com documents i targetes falses. També s’ha retornat l’habitatge a la propietat.

Queixes veïnals per pudor i sorolls

Segons fonts municipals, la investigació va començar per les queixes veïnals que va recollir la Unitat Territorial de Nou Barris de la Guàrdia Urbana. L’informe parlava d’una plantació de marihuana ubicada a l’interior d’un habitatge al carrer de Beret. El cultiu generava una gran quantitat de denúncies veïnals a la comunitat per la pudor que desprenia la finca. Els veïns també es queixaven del soroll fort dels aparells d’aire condicionat.

A partir d’aquest informe es va decidir crear un equip conjunt de treball entre els dos cossos policials per esbrinar l’origen de les molèsties i identificar-ne els responsables. Els investigadors van poder comprovar que la plantació de marihuana tenia punxada la llum, amb el risc d’incendi que representava per a la finca. Per aquest motiu es va decidir actuar al més aviat possible.