JEP TÀPIES, president de l'AEC "Sóc en Jep Tàpies, i sóc el president de l'Agrupació Excursionista Catalunya. L'agrupació va ser fundada ara fa 100 anys i va ser fundada per un grup de cantaires de l'Orfeó Català per explorar i per fer país i per fer excursionisme. Els primers anys de la seva vida van anar de local en local, la casa dels presidents era habitualment la seu social de l'entitat, fins que cap a l'any 32 varen anar a parar a la plaça del Pi. Des de l'any 32 fins a l'any 2008 van estar allà, i vàrem venir a parar aquí, al barri de la Sagrada Família, aquí al Mercat de la Sagrada Família, on hem sigut molt ben rebuts. Vam arribar aquí amb uns 450 socis i ara en som al voltant de 600, per tant, no podem més que estar contents d'aquesta evolució. Hi ha ajudat molt que hem vingut a un barri en què ja vam preveure que no hagués alguna entitat a prop o alguna cosa similar a nosaltres i, per tant, s'hi ha abocat bastant la gent i hem ofert el que al millor faltava per aquí, que és la forma d'anar a la muntanya i la forma de conèixer món des d'una part més humana que no pas tot el que avui en dia surt a través de serveis i d'altres. L'agrupació des del seus orígens, la secció de muntanya formava part en si de l'agrupació, però també creava culturalment la secció de biblioteca, creava ... la secció de ping-pong va ser més endavant, però perquè veieu... Després van arribar les seccions d'escalada i d'alta muntanya, la SEA, la secció d'espeleologia ... la secció infantil forma una part molt important de les entitats excursionistes. Ara estem en un bon moment amb una secció de gairebé 70 nanos... Seccions últimes i de novetats serien la secció de piragüisme, de caiac, i ara estem en el tema vejam si ens en sortim amb una secció de turisme eqüestre."

L’Agrupació Excursionista Catalunya és una entitat fundada l’any 1912 per uns cantaires de l’Orfeó Català amb l’objectiu de desenvolupar-hi el foment i la pràctica de l’excursionisme. L’entitat ofereix als associats la formació necessària per practicar l’especialitat que més els plagui amb les màximes garanties de seguretat.

Amb una voluntat clara de fer país i cultura a través dels esports de muntanya, l’associació també organitza diferents cicles i xerrades. La senyera de l’Agrupació Excursionista Catalunya ha arribat a molts cims al llarg de 100 anys, entre els quals destaquen el Cho Oyu (8.201 m) i l’Everest (8.848 m), així com el Vinson a l’Antàrtida. També ha assolit els set cims més alts dels cinc continents i ambdues zones polars, fita coneguda internacionalment com el Projecte Seven Summits que van completar per segona vegada a la història del muntanyisme mundial.