Capes i capes de paper han anat modelant una columna publicitària —coneguda popularment com “pirulí”— que sembla una escultura metafòrica del pas del temps. La columna es troba a la confluència dels carrer de Balmes i Còrsega i ha cridat l’atenció a les xarxes socials després que un usuari, El Boig de Can Fanga, hagi calculat quants anys fa que no es fa neteja de cartells: uns 10 anys. “A la Gran Biblioteca d’Alexandria hi havien menys papirs“, apunta al seu canal de Twitter.

Arriba a aquesta deducció perquè un dels cartells de les capes més internes és l’anunci dels concerts de Ramón el Portugués a l’Apolo previstos per al 8 i el 13 de febrer del 2014. I sobre aquest anunci, hi ha mínim un pam de capes de paper amb concerts i esdeveniments que ja han passat a la història i que han acabat engreixant la columna.

Curiosament, l’acció de la cola ha anat formant diversos estrats, que acaben recordant, com bé apunten alguns dels comentaris, als anells del tronc d’un arbre. En aquest cas, però, no sabem si també ens serviria per comptar quants anys té aquest tronc, engreixat a còpia d’empaperaments.

Retiren tots els cartells, 10 anys després

Consultat per betevé, l’Ajuntament assegura que ja ha demanat la neteja de cartells a l’empresa que s’encarrega de gestionar i mantenir en bon estat totes les “columnes de lliure expressió” —que és el nom oficial d’aquest element— de la ciutat.

El toc d’atenció del consistori ha funcionat. Aquest dijous a la tarda un usuari ha mostrat a les xarxes com dos operaris, gràcies a una serra radial, han retirat tots els cartells de la columna.