(Agències / Redacció) L’avinguda de la Reina Maria Cristina ha recuperat la festa de benvinguda del nou any després de la pandèmia. Unes 120.000 persones han seguit l’espectacle de focs artificials i campanades de llum organitzat per l’Ajuntament. L’espectacle ha començat una hora abans de la mitjanit. Posteriorment s’ha ofert un muntatge de la companyia francesa Gruope F, dirigit per Christophe Berthonneau, i dedicat a l’agermanament entre pobles i la crida a l’entesa.

En aquests 12 minuts previs a les campanades s’han evocat les cultures originàries a través de la celebració del seu art primigeni i cada minut s’ha dedicat a una cultura diferent, simbolitzades a través de màscares que es fan servir en alguna cerimònia ritual o als quals s’atorga alguna significació especial. Aquestes màscares han aparegut en l’aire dibuixades pel vol de 200 drons que en 60 segons han fet i desfet cadascuna de les figures, i una banda sonora ha contextualitzat cada civilització. Els 12 minuts posteriors han estat focs artificials, entesos com una metàfora de la comunicació de la persona amb el cosmos.

El dispositiu policial a la zona ha comptat amb controls d’accés per evitar l’entrada de vidres i armes blanques. Segons el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, no hi ha hagut intervencions policials rellevants.

Festa a tota la ciutat

La festa va ser sonada a tota la ciutat. De fet, a molts barris és tradició celebrar la Nit de Cap d’Any amb veïns i amics. El Casino de l’Aliança del Poblenou, per exemple, va celebrar l’entrada a un nou any amb un gran sopar i ball. Tampoc no va faltar la música ni les ganes de festa a La Paloma, que va reobrir després de 16 anys. Desenes de persones no van voler perdre l’oportunitat de tornar a gaudir del mític local. Una de les assistents va ser la Pepita, que amb 103 anys, va passar bona part de la nit ballant a la que havia estat la sala de festes de la seva joventut.

Comparteix a: