La casa d’estil noucentista situada a la cantonada del passeig de la Font d’en Fargues amb el carrer de Mossèn Josep Bundó té els dies comptats. El projecte d’ampliació de l’Escola International Princess Margaret, un centre privat ubicat tot just al costat, suposarà l’enderroc de l’edifici històric del 1915 i que va formar part de les torres d’estiueg creades en el marc de la planificació del barri.

La torre va acollir fins al 2003 l’escola Graziel·la i des d’aleshores ha estat desocupada i actualment es troba en estat ruïnós. Des del Grup d’Estudis Històrics el Pou lamenten que l’edifici no estigui protegit, així com d’altres que hi ha a la mateixa zona. Segons Dolors Canudas, “és evident que es troba molt degradat però es podria haver conservat mantenint l’aspecte exterior i rehabilitant l’interior com a escola”. Creuen que la construcció d’un edifici nou en aquest solar trencarà l’harmonia amb la resta de cases del voltant, com la Casa Giol.

Ampliació d’etapes educatives

La necessitat d’ampliar l’Escola Princess Margaret ha sorgit a partir de la demanda de moltes famílies que volen que els fills, en acabar la secundària, puguin continuar els estudis de batxillerat al mateix centre. El nou edifici tindrà dues plantes i acollirà diverses aules per a dos cursos de batxillerat, així com biblioteca, laboratoris i despatxos d’administració. Actualment el projecte, que es va sotmetre a un pla especial urbanístic, es troba en fase d’exposició pública i en espera d’obtenir la llicència d’obres.

Així serà el nou edifici de l’escola Princess Margaret a la Font d’en Fargues

En un principi, l’escola, de titularitat privada, es va plantejar rehabilitar la torre centenària, però finalment ho va descartar pel mal estat de la finca i per la dificultat d’encaixar-hi el seu projecte. El director del centre, Àlex Cerdà, explica a betevé que volen que “els colors i l’estètica de l’edifici nou estiguin en consonància amb l’entorn i que convisquin elements antics i moderns amb una bona imatge”.

De fet, la seu actual de l’escola, fundada el 1967, és troba en una altra torre contigua de principis de segle XX coneguda com a Villa Amparo i de la qual només està protegit el mur exterior, que té diversos mosaics fets amb trencadís.