Davant d’una agressió masclista hi ha moltes maneres d’intervenir: parlant, fent saber la situació a la justícia, evitant-la físicament… En cada cas caldrà valorar què és millor. La llei tan sols obliga a comunicar-ho als organismes corresponents. Però a banda de la legislació vigent cal fer pedagogia i generar un discurs que redirigeixi les actituds que ha de tenir la masculinitat. De la seva banda, la indústria cultural a través de la música, el cinema i les produccions audiovisuals han de contribuir a construir aquest nou relat.

El professor i director de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de Barcelona, Antonio Madrid, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada. Afirma que el feminisme no s’entén sense els homes. Malgrat que s’ha avançat en igualtat en les darreres dècades, explica que hi ha molta feina a fer. “Alguns estudis ja indiquen que hi ha una part de la població juvenil que identifica com a relacions d’amor, relacions que són de violència psicològica. “‘Em controla el mòbil, li he de dir amb qui vaig, què estic fent a cada moment’, això no és una mostra d’amor, és una mostra de violència”, diu Antonio Madrid.

La jornada de reflexió s’ha fet a la Casa del Mar. Hi han assistit tant homes com dones que consideren que la lluita per la igualtat és una responsabilitat de tots.

Comparteix a: