Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris van detenir un home com a presumpte autor d’una temptativa d’homicidi el dia 30 de maig que es va produir deu anys abans al Port Olímpic. L’arrestat, de 33 anys, havia viscut durant aquests deu anys ocult pel seu entorn familiar i d’amistats al districte de Nou Barris, tot i estar en crida i cerca per una ordre de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Els fets es remunten a finals d’agost de 2008 quan l’arrestat va participar en una baralla al Port Olímpic i va apunyalar repetidament un altre home i va fugir. La víctima va ser ferida d’extrema gravetat, fins al punt que va haver de ser operat d’urgència. Finalment va superar el postoperatori i es va recuperar de l’agressió.

Després de fugir del lloc dels fets, l’autor de les lesions va buscar refugi i cobertura en el seu entorn familiar. Ha estat escapolit de la justícia prop de 10 anys, durant els quals ha dut una vida absolutament discreta, sense fer ús de cap servei públic i aixoplugat en els seus familiars i amics que ha dificultat la seva localització per part de la policia. Això va canviar fa prop d’un mes, quan els agents de la comissaria de Nou Barris van saber que l’home s’ocultava en un immoble del districte. Després de fer-li un seguiment de diversos dies, el 30 de maig, els agents el van detenir prop del passeig d’Andreu Nin. L’home anava acompanyat d’un familiar que tenia pendents dues ordres judicials de detenció des de feia més de dos anys i, per això, també el van arrestar.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó.