Un home ha estat condemnat a quatre anys de presó per un delicte d’abús sexual a un jove menor d’edat. L’Audiència de Barcelona considera provat que li va fer “tocaments, carícies i massatges” a diverses parts del cos, inclosos els genitals, entre el març i el juliol del 2016. La víctima és un menor tutelat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) sota la guarda de l’àvia.

Una familiar del jove va denunciar els fets al jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona. En primera instància, el jutge va prohibir al denunciat acostar-se a la víctima a menys de 200 metres. Més tard, segons la sentència judicial, la víctima es va trobar el condemnat “en diverses ocasions”. A més, l’home va enviar-li missatges de WhatsApp. Per això, la sentència del tribunal també l’ha condemnat a sis mesos de multa amb una quota diària de 10 euros per un altre delicte de trencament de mesura cautelar en grau de temptativa. Tampoc es podrà acostar a la víctima, al seu domicili, al lloc de treball o a qualsevol altre zona que freqüenti a una distància inferior a 200 metres. Tampoc s’hi podrà comunicar durant quatre anys.

Per aquests fets, redacta el tribunal en la sentència, el menor va patir una situació de “malestar emocional“, motiu pel qual va necessitar tractament psicològic especialitzat a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.