Que els nens puguin fer el trajecte de casa a l'escola i de l'escola a casa d'una manera més segura. Aquest és l'objectiu dels camins escolars. És una iniciativa que ja es duia a terme en altres districtes de la ciutat però que s'estrena a Horta-Guinardó gràcies a la iniciativa d'aquesta escola de Can Baró. ANNA ROVIRA, AMPA escola ACIS Artur Martorell "Vam dir que seria interessant crear un camí escolar per posar aquest granet de sorra al barri de tractar també el tema de la mobilitat, però des del punt de vista dels més petits." A més de modificar els senyals de trànsit també s'han condicionat els accessos al centre, per exemple, millorant la visibilitat dels vianants en alguns punts i instal·lant baranes en escales i rampes. Però el procés ha anat més enllà. ALEU AGULLÓ, sotsdirector de l'escola ACIS Artur Martorell "Ha permès, des d'un punt de vista pedagògic, fer una sèrie d'actuacions i d'activitats en les quals els nens han conegut molt més el seu barri, han conegut molt més l'entramat urbà del seu barri i el que és important, han conegut moltes persones." Les entitats del barri i els comerços, n'hi col·laboren més de 80, també s'han bolcat en la confecció d'un camí escolar que s'inaugurarà al gener amb una festa. Serà a partir d'aleshores quan també hi intervindrà la Guàrdia Urbana, principalment regulant el trànsit a les hores d'entrada i sortida. El de l'escola Artur Martorell serà el primer camí escolar però no l'últim. El districte té previst posar-ne en marxa mitja dotzena més en diversos barris durant els propers mesos.

Els infants de Can Baró podran anar de casa a l’escola Artur Marturell de forma més segura. Serà a partir del gener, quan s’inaugurarà el primer camí escolar d’Horta-Guinardó. Per facilitar la mobilitat s’han modificat i condicionat accessos al centre i també s’han instal·lat baranes, escales i rampes durant el recorregut. En l’elaboració s’hi han implicat el professorat de l’escola i l’AMPA, a més d’una vuitantena d’entitats i comerços de la zona. La Guàrdia Urbana també hi tindrà un paper, que treballarà per regular el trànsit quan entri en funcionament.

El districte ha anunciat que se n’inauguraran mitja dotzena més durant el proper any en diversos barris com, per exemple, el Guinardó o la Font d’en Fargues.