Segons Turisme de Barcelona, la ciutat ha rebut enguany 300.000 visitants més i s’han arribat a les 15.800.000 nits d’hotel facturades. L’ocupació se situa, d’aquestas manera, en el 78,3% en un any en què s’han incrementat a 63.457 les places d’hotel.

Els Estats Units s’ha consolidat com el primer mercat turístic estranger a Barcelona, amb un creixement del 12,2% respecte a 2010 i suposen ja el 8,5% del total de turistes allotjats als hotels de la ciutat. Fins a l’any 2000, els nord-americans havien estat ja la nacionalitat que més visitava Barcelona, però després dels atemptats terroristes de l’11 de setembre, van deixar de ser-ho. Ara, una dècada més tard, recuperen la posició. El segueixen els turistes de França, Itàlia i el Regne Unit.

Nord-americans, belgues, alemanys, holandesos i russos són les nacionalistats que més han creuscut percentualment. La que més ha crescut ha estat la russa. Aquest any han visitat la nostra ciutat un 51,2% de turistes russos més que l’any anterior. Amb aquest increment, Rússia se situa entre les 10 nacionalitats que més visiten Barcelona.

Com veuen els barcelonins el turisme a la ciutat?

El balanç es complementa amb una enquesta als ciutadans. Els resultats asseguren que gairebé el 95% creu que el turisme és favorable per a la ciutat i que aquest és el sector que més riquesa aporta a Barcelona.