LAURA ARAU, portaveu de Dones Rumb a Gaza a Catalunya "Més enllà de les accions humanitàries, que eren les primers flotes de la llibertat, aquesta és una acció política que pretén denunciar el bloqueig a Gaza i denunciar així també la complicitat dels nostres governs. // Creiem que és important que aquests vaixells siguin al port, que la ciutadania de Catalunya pugui venir i veure i conèixer en primera persona algunes de les persones que viatjaran."

Dimecres al vespre salparan des del Port de Barcelona dos velers de la coalició internacional pro palestina Flota de la Llibertat. Fins llavors al moll es faran diverses activitats com espectacles dels Pallasos en Rebeldía, actuacions de circ i màgia, concerts, tallers i xerrades com, per exemple, la taula de debat “L’ocupació de Palestina. El bloqueig de Gaza” d’aquest dimarts, en què participaran persones palestines, activistes, investigadors i periodistes.

Tot i que l’objectiu principal de l’acció és denunciar el bloqueig israelià i la inacció de la comunitat internacional, aquest any l’expedició anomenada Dones Rumb a Gaza té la particularitat que tant la tripulació com el passatge està format només per dones, una mostra de solidaritat cap a la feina de les dones palestines que lluiten contra aquest bloqueig.

La primera flota que va enviar la coalició va ser la Flota de la Llibertat I, amb sis vaixells amb cooperants de diferents ONG que portaven aliments a la població de Gaza. La flota, però, va ser assaltada el 31 de maig de 2010 per l’exèrcit israelià. En l’atac van morir nou cooperants, la majoria turcs.