encarnissament català selectivitat 2022

Prop de 7.000 persones s’han inscrit a l’examen per obtenir el certificat oficial de català C2 que es fa aquest dissabte simultàniament a tot Catalunya. El nombre d’inscrits d’enguany és similar al del 2022, un fet que la Secretaria de Política Lingüística atribueix a l’anunci del Departament d’Educació d’incloure el C2 com a requisit per a exercir la docència.

“L’any 2021, responíem a una demanda d’inscrits de 2.300 persones. L’any passat vam atendre un augment extraordinari de fins a 7.000 persones, i aquest any l’hem mantingut”, afirma el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila. El fet que la demanda s’hagi triplicat ha fet que, des de l’any passat, el Departament de Cultura hagi redimensionat l’organització i la logística dels exàmens amb l’increment pressupostari de 500.000 €.

La Secretaria de Política Lingüística ha format en dos anys 126 examinadors i 103 correctors nous. Els examinadors són necessaris per a la prova oral, mentre que l’augment de correctors permet fer una correcció més ràpida dels exàmens i assegurar que els inscrits poden saber-ne els resultats dins del termini establert. Enguany, els resultats està previst que se sàpiguen el 7 de setembre, gairebé dos mesos més d’hora que l’any anterior.

Les proves escrites es duen a terme dissabte a Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès. La segona part de l’examen són les proves orals, part de les quals també es faran aquest dissabte a la tarda. La resta es faran els dissabtes 6 i 13 de maig.