Avui la policia ha mostrat imatges de la seva intervenció als pisos dels detinguts. Entre els arrestats al pis del carrer de la Marina hi ha Kakhaber Sushanasvili, líder del grup a Europa, que havia convertit Catalunya en el seu centre d’operacions. El seu germà gran, Lashar Sushanasvili, dirigeix aquesta màfia a escala mundial des de Grècia. Ahir se li va escapar a la policia grega. Lashar Sushanasvili coordinava totes les xarxes criminals d’origen rus des de la detenció, l’any 2006 a Dubai, de Zakhar Kniazevich Kalashov. Aquest últim és en llibertat a Espanya des del passat dia 2, sota fiança de 300.000 euros, a l’espera de sentència.

Els integrants de la banda treballaven en negocis aparentment legals que servien per blanquejar els diners que aconseguien amb activitats il·legals. José Luis Trapero, de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, ha insistit que la banda utilitzava Espanya per blanquejar els diners, però no era el centre d’operacions delictives de l’organització, basada en els robatoris a gran escala.

Tots els diners circulaven dins d’un sistema de caixes locals, nacionals i europees, controlades pels responsables de la màfia en cada àrea territorial. A Espanya, els diners es blanquejaven principalment en dues joieries regentades per la banda a Barcelona i València, a més de diversos tallers d’automòbils, empreses de paqueteria i restaurants.