Els detinguts compraven aparells elesctrònics fora de la Unió Europea i després, els venien a grans superfícies d'Espanya. Per fer-ho, feien servir una sèrie de societats pantalla. Un sistema tan opac que, al final, ningú no s'adonava que no havien pagat els impostos corresponents. Això els permetia vendre els productes molt més barats que la competència. Un descompte que podia arribar al 16%. La operació va arrencar a Catalunya. El frau hauria començat el 2005 i s'ha allargat fins a 2009. 4 any en els quals haurien estafat 11 milions d'euros a l'Estat. De moment hi ha 14 detinguts, 3 d'ells, a Barcelona i Viladecans.

Segons la policia, els detinguts van utilitzar 14 societats i vuit empreses pantalla per comprar aparells electrònics en el mercat comunitari sense pagar-ne l’IVA. Això els permetia obtenir la mercaderia a un preu inferior al del mercat. El frau s’hauria comès entre el 2005 i el 2009 i hi estaven implicades diverses societats de la Unió Europea.

L’operació, l’ha duta a terme la Unitat Central de Delinqüència Econòmica amb la col·laboració de la Prefectura Superior de la Policia i l’Agència Tributària.

En el marc de l’operació, s’han detingut 13 persones i s’han imputat càrrecs a set més. També s’han fet vuit registre en domicilis i seus d’empreses ubicades a Barcelona, Madrid, Alcalá de Henares, Las Rozas i Guadalajara.