XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Presentar-se a Madrid i dir, escolti, jo estic disposat a apostar pel risc. No em dongui més diners ara, dongui'm els que ens toquen i fem una fórmula perquè si com jo espero la ciutat va bé i avança, tinguem possibilitats de tenir un bon finançament."

El president del grup municipal de CiU ha dit que cal  proposar una fòrmula al govern de Madrid que doti de més autonomia la ciutat. Trias pensa que Barcelona es podria quedar amb una part de l’IVA, l’IRPF i els impostos especials que recapta: “ara és el moment de presentar-se a  Madrid a demanar-ho”, ha dit.

En un col·loqui amb l’Associació Catalana d’Executius, Directius i  Empresaris (Acede), Trias ha explicat que pensa promoure l’austeritat al consistori i evitar que faci competència a empreses privades. El president del grup municipal de CiU ha dit que és partidari de simplificar les normatives municipals, i ha qualificat de “bogeria” i “vergonya” que l’estat obligui la Generalitat a reduir d’un 10% a un 20% el seu pressupost per la retallada del dèficit.