XAVIER TRIAS, cap de llista de CiU "Què fot el govern central a Mercabarna? Què hi fan aquests? És una cosa impensable, és a dir, nosaltres tenim coses que no s'entenen. Nosaltres hem de demanar el traspàs d'aquestes coses perquè ja som grandets, ja ens ho sabem fer, ja hi posarem sentit comú."

El candidat de CiU ha explicat avui les propostes electorals en matèria de comerç, mercats i moda i ha defensat la funció “vertebradora i de cohesió social” que té el comerç barceloní. En aquest sentit, s’ha qüestionat per què els comerciants de Barcelona no estan representats en el Consell d’Administració de Mercabarna, en el qual l’Ajuntament és l’accionista majoritari amb un 51% a través de la firma municipal B:SM.

Trias ha dit que si és l’alcalde de la ciutat avalarà els projectes innovadors i compensarà els comerciants afectats per les obres públiques. Davant uns 200 representants dels mercats, el comerç i la moda de Barcelona, entre ells els dissenyadors Toni Miró, Juste de Nin i Joaquim Verdú, Trias ha promès que, si és alcalde de la ciutat, farà de Barcelona “la capital de la moda” amb un pla que inclourà organitzar una “quinzena de la moda” i que la ciutat sigui capital del disseny tèxtil.