seu nacional ERC Barcelona

(ACN) Tolo Moya, director de Comunicació d’ERC el maig del 2023, ha declarat aquest dimarts en el marc de la investigació per aclarir l’origen dels cartells contra els germans Maragall que van sorgir per les eleccions municipals de l’any passat. “He pogut demostrar amb proves que jo mai havia vist el cartell, que mai vaig autoritzar-lo, que no en soc responsable, ni d’aquell cartell ni de cap grup”, ha afirmat Moya.

Tant el partit com el candidat de les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, han assenyalat directament Moya com a responsable de l’acció de contrapropaganda, fet que ell ha negat.

Moya defensa que coneix l’ideòleg del cas

Moya havia de declarar dilluns, 8 de juliol, però finalment ho ha fet aquest dimarts. L’exdirector de Comunicació ha remarcat que no havia vist mai els cartells fins a veure’ls publicats. De fet, manté que té proves que demostren qui seria l’ideòleg del grup, a més de detalls sobre com funcionava, com s’estructurava i les persones que en tenien constància.

Qui també haurà de declarar serà el ja ex viceconseller d’Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, que va dimitir pel mateix cas i va negar tenir cap responsabilitat de l’acció dels cartells.

Reunió extraordinària

L’executiva d’ERC es reuneix de forma extraordinària divendres, a les 15 h, per avaluar l’informe que el jurista intern (un militant d’ERC) presentarà i que podria assenyalar la persona o persones amb responsabilitats de l’acció. El partit decidirà aleshores si pren alguna mesura disciplinària i n’informarà el Consell Nacional, que es reunirà també divendres a les 18 h.