URIEL BERTRAN, diputat de Solidaritat Catalana "Nosaltres creiem que és una fòrmula novedosa que pot permetre posar sobre la taula aquesta candidatura unitària independentista comptant evidentment amb les CUP. No hem rebut encara cap resposta. Però confiem que serveixi per tornar a posar damunt la taula la viabilitat d'aquesta candidatura unitària independentista"

D’aquesta manera, Solidaritat renuncia a encapçalar la candidatura, un dels principals esculls que hi havia per poder formar la llista independentista. Així doncs, si les dues formacions accepten aquestes condicions, ni Joan Laporta ni Jordi Portabella podrien aspirar a l’alcaldia de Barcelona. Ara caldrà saber si la CUP reconsidera l’opció d’unir-se a aquesta coalició independent.

L’objectiu de Solidaritat és crear una candidatura unitària que pugui representar a tots els independentistes de Barcelona. Per això, el partit encapçalat per Joan Laporta ha demanat a ERC i la CUP de reunir-se el més aviat possible.

Per la seva banda, Reagrupament, ha advertit que només entraria en una coalició independentista amb ERC en el cas que es respectin sigles de la formació i la proporcionalitat entre els grups.