El suport del PP va permetre que Jaume Collboni fos escollit alcalde ara fa un any i mig. Ara, el PP considera que els populars tornaran a tenir un paper clau en la conformació del futur govern municipal que neixi a les properes municipals del 2027. Així ho ha dit el president del Grup Municipal dels populars, Daniel Sirera, en declaracions al programa Cafè d’Idees de TVE, en què s’ha mostrat convençut que el PP millorarà els resultats del 2023. Sirera ha fet gala del creixement dels vots dels populars en tots els últims comicis i ha assegurat que el PP entrarà al proper govern municipal, tot i que no ha concretat amb qui.

Nega un acostament a Junts

Preguntat sobre si hi ha un acostament a Junts per conformar una possible aliança de dretes, Sirera els ha retret que “vagin de la mà” amb Podem en polítiques laborals i econòmiques. I ha fet gala del transvasament de vots de Junts i del PSC cap al PP.

Sirera defensa la millora electoral del PP en els darrers comicis i treu importància a enquestes com la que ha publicat aquest dilluns El Periódico i que constata el reforçament de Collboni, que guanyaria entre 1 i 2 regidors si avui hi hagués eleccions. Per contra, el sondeig augura que el PP cauria lleugerament i Vox podria esgarrapar-li un regidor, passant de 4 a 3 representants populars. Sirera ha recordat que en el passat, el PP ha millorat en resultats els diferents vaticinis preelectorals i s’ha mostrat convençut que el cicle electoral alcista del PP a la ciutat continua.