Daniel Sirera, candidat del PP a les eleccions municipals 2023 de Barcelona

El president del grup del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha acusat l’alcalde, Jaume Collboni, d’intentar resoldre el problema de l’habitatge al crit d'”Exprópiese”, en al·lusió a una expressió que va fer popular el president veneçolà Hugo Chávez. El líder popular ha denunciat que les mesures anunciades “perjudicaran el turisme i llancen un missatge molt perjudicial per als empresaris”.

Sirera ha declarat que “els habitatges d’ús turístic signifiquen gairebé el 25 % del turisme a la ciutat i, per tant, eliminar-los només perjudicarà el teixit econòmic i el turisme de Barcelona, a més de generar inseguretat jurídica”. També ha afirmat que “ni Colau va anar tan lluny en els seus atacs a la propietat privada”.

En aquest sentit, Sirera ha apuntat que “cal apostar per acabar amb els habitatges sense llicència i garantir el compliment de la normativa d’aquells que la tenen concedida”. “Atacar el patrimoni dels propietaris eliminant d’arrel totes les llicències és propi de règims bolivarians“, ha sentenciat.

La reserva del 30 %, “un fracàs”

Sobre la reforma de la reserva del 30 %, Sirera ha reconegut que “qualsevol modificació que no sigui la seva eliminació és perjudicial per a Barcelona”. Ha recordat, també, que “la reserva per a pisos socials ha estat un fracàs absolut en el mandat passat, amb un total de 52 pisos construïts. Substituir aquesta reserva per un impost revolucionari no motivarà els promotors a construir a Barcelona”.

Dani Sirera ha destacat que “en els últims 10 anys el lloguer a Barcelona s’ha incrementat un 68 %, però si seguim així aquest número seguirà a l’alça”.