salvador illa guanya eleccions catalunya

(ACN) El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha comunicat al president del parlament, Josep Rull, que ja té la prou majoria per ser investit president de la Generalitat. Així ho ha anunciat el mateix Illa en una intervenció a la comissió executiva del partit just l’endemà que la militància d’ERC avalés el pacte amb els socialistes.

El president del Parlament, Josep Rull, ha anunciat que contactarà amb tots els grups en les properes hores per tancar la preceptiva ronda de contactes i poder fixar així una data per convocar el ple d’investidura.

“Els acords no van contra ningú”

Illa ha celebrat els “bons” acords amb ERC i comuns i s’ha compromès a complir-los “íntegrament” malgrat “els inconvenients, les dificultats i les qüestions sobrevingudes”. Sobre la carpeta del finançament, Illa ha remarcat que Catalunya té dret a un model singular i ha afirmat que aquest sistema s’ha ideat “sense perjudicar ningú”. “Els acords no van contra ningú”, ha subratllat Illa.

Acord amb els comuns: més pisos protegits i menys macroesdeveniments

Salvador Illa i Jéssica Albiach han signat aquesta tarda l’acord per a la investidura. L’acte s’ha fet a la Biblioteca de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, després que el consell nacional dels comuns avalés el pacte amb el PSC, que inclou fer 50.000 nous pisos protegits, la recuperació progressiva de la sisena hora i la gratuïtat de l’etapa dels zero als tres anys, així com “no facilitar” macroprojectes com el Hard Rock, entre altres mesures.