Ricard Gomà negociava amb discreció i des de feia “bastants mesos” amb les formacions d’aquesta “candidatura de confluència” dels partits d’esquerres que es presentarà a les municipals, que formen Guanyem Barcelona, Podem, Procés Constituent i ICV-EUiA. El mateix temps que feia que havia comunicat a les persones del seu entorn laboral més proper la decisió de deixar la política. “No m’han forçat a marxar”, assegura Gomà amb contundència, mentre afirma que a la formació ecosocialista hi ha el convenciment, fins i tot molt abans de l’existència de formacions com Guanyem o Podem, que calia aquesta plataforma i la voluntat de sumar.
El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA explica que el que ha manat en la decisió de marxar és el codi ètic d’ICV, que limita a tres el nombre de mandats. De fet, Ricard Gomà assegura que ell creu en aquesta limitació perquè “la nova política va molt més enllà d’estar en una llista o no”.
Cas 4-F: “Vam xocar contra un mur d’opacitat”
El regidor ecosocialista ha insistit a desvincular la decisió de l’emissió del documental ‘Ciutat morta’ sobre els fets del 4-F de 2006. Gomà ha dit que en aquell temps, tot i que Iniciativa formava part del govern municipal, no tenia “cap responsabilitat en matèria de seguretat” i que quan van demanar informació sobre els fets van “xocar contra un mur d’opacitat”. Per Gomà, les recents declaracions del llavors regidor de Ciutat Vella, Carles Martí, que ha dit que va ser ell qui va explicar a l’excalcalde Clos la hipòtesi del test, no fan altra cosa que donar “més força” a la necessitat d’aclarir els fets i de reobrir el cas.
“A Barcelona li sobren desigualtats i cotxes”
Gomà, que a partir del maig es dedicarà a la docència a la UAB, assegura que li fa “molta il·lusió tornar a la militància de base”. L’encara president del Grup Municipal d’ICV-EUiA està satisfet amb la feina feta al consistori durant els 12 anys de trajectòria política. Sobre la que encara queda per fer, Gomà destaca dos reptes: “A Barcelona li sobren desigualtats i cotxes”, sentencia.