Reunio telemàtica Colau alcalde Kiív

(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat suport a l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, en una reunió telemàtica aquest dijous. Colau ha expressat a Klitxkó la voluntat de la capital catalana de reforçar el pont humanitari amb Ucraïna, el dia que fa un mes de l’inici de la invasió russa al seu veí de l’est d’Europa.

Ambdós líders han coincidit, a més, en la necessitat de seguir fent pressió política i econòmica per aturar la invasió russa “al més aviat possible”, perquè l’atac rus ordenat per Vladímir Putin “és contra la democràcia europea”. Barcelona ha destinat fins ara 320.000 euros a entitats sobre el terreny per a l’atenció a les víctimes civils de la guerra. Els serveis municipals han fet més de 3.700 atencions a refugiats.

En la trobada hi ha participat també el cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Oleksandr Dzoma, que ha agraït el suport de la població de Barcelona en l’acollida de refugiats. Dzoma també ha demanat un “esforç addicional” per aturar el conflicte. “És un atemptat contra la democràcia i contra els drets humans. La seva causa és la nostra”, ha expressat Colau a Klitxkó durant la trobada, que s’ha centrat a recollir les demandes de material mèdic i civil que necessita la població de Kíiv. També s’ha subratllat que l’origen de la guerra és una “invasió il·legítima” ordenada pel Govern rus. “Compti amb Barcelona com a ciutat germana. Estarem al seu costat duri el que duri” la invasió, ha afegit l’alcaldessa.

Així funciona el macrocentre d’acollida de refugiats ucraïnesos a Fira de Barcelona