(ACN) El president Salvador Illa ha reunit per primer cop aquest dimarts els seus 16 consellers en consell executiu. La trobada ha començat puntualment a dos quarts de deu del matí, i servirà per aprovar les primeres mesures relatives a l’estructura del govern. Abans de la reunió, el nou Consell Executiu s’ha fet una fotografia oficial a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat.

Plena confiança en els Mossos

En la roda de premsa posterior a la reunió, Sílvia Paneque, portaveu i consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, ha expressat el seu “suport i reconeixement” als Mossos d’Esquadra. El president Salvador Illa visitarà el 14 d’agost el Complex Egara, a Sabadell, per a traslladar-los la “plena confiança en el cos”.

Preguntada sobre el dispositiu per a intentar detenir Carles Puigdemont, la portaveu de l’executiu ha evitat entrar en els detalls perquè “està en via judicial”. Sobre possibles canvis dins del cos, com el nomenament del major Josep Lluís Trapero —anunciat per Illa durant la campanya electoral—, Paneque ha demanat “uns dies” i ha indicat que la consellera d’Interior ja n’informarà.