Missatge d’unitat de totes les administracions perquè l’organització de la Copa Amèrica 2024 a Barcelona sigui tot un èxit que torni a projectar la ciutat internacionalment. Aquest esdeveniment internacional convertirà Barcelona en la capital mundial de la vela d’aquí a dos anys i està considerat com un dels més importants des del punt de vista esportiu, després dels jocs olímpics i dels Mundials de futbol.

Aquest dimecres se n’ha fet la presentació al Museu Marítim amb la presència dels organitzadors, però també d’una destacada representació d’autoritats de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i l’Estat espanyol. Tothom ha coincidit a subratllar no només l’impacte econòmic de l’esdeveniment, sinó també la repercussió que tindrà en la projecció de la ciutat al món.

Colau: “Serem un referent internacional”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha començat subratllant que la Copa Amèrica ha triat Barcelona, però Barcelona també ha triat la Copa Amèrica. També ha destacat que cal creure en el talent i la capacitat de la ciutat per triar els millors projectes per als barcelonins. En aquest sentit, ha dit que aquesta cita esportiva serà compatible amb el “model de ciutat democràtica, oberta al món, justa i orgullosament diversa”.

El món veurà una ciutat que estima l’esport i el mar Mediterrani. Serem un referent internacional de ciutat democràtica i oberta”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat que Barcelona és una ciutat amb talent, innovació i esperit emprenedor. Collboni ha afirmat que Barcelona es posa “a disposició de l’organització perquè l’esdeveniment deixi el llegat que la ciutat i el conjunt del país mereixen”.

“Una finestra d’oportunitats oceànica”

Des de la Generalitat, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, també ha reivindicat la Copa Amèrica de Vela com “una finestra d’oportunitats oceànica”. Més enllà del retorn econòmic i l’impacte sobre el turisme, Torrent ha posat el focus en el fet que és un esdeveniment que genera ocupació, projecció internacional i serà un catalitzador de l’economia blava sostenible.

El port de Barcelona accelera la transformació del Port Vell

El fet d’acollir l’esdeveniment també suposarà per a la ciutat haver de fer canvis i reformes urbanístiques en alguns punts, especialment els més propers al port de Barcelona. El president de la infraestructura, Damià Calvet, ha afirmat que la celebració d’aquesta competició de vela d’aquí a dos anys ha permès accelerar 16 actuacions de millora al Port Vell amb una inversió de 55 milions d’euros.

Entre aquests treballs de transformació hi ha la construcció de la rambla de la nova bocana, la nova llotja del moll de Pescadors, la demolició de l’Imax i la rehabilitació dels cinemes Maremagnum, o la posada en marxa d’un bus nàutic que unirà el Portal de la Pau amb la nova bocana.

L’impacte econòmic és 10 vegades el del MWC

Els responsables de l’Ajuntament van celebrar que Barcelona fos escollida seu de l’esdeveniment. Segons Jaume Collboni, “l’impacte econòmic és 10 vegades el del Mobile World Congress. En el cas de València, que va ser la seu de la regata els anys 2007 i el 2010, va comptabilitzar en 2.724 milions d’euros aquest impacte i la creació 75.000 llocs de treball.

Comparteix a: