El grup municipal del Partit Popular ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona una auditoria de tots els elements que puguin ser perillosos per als vehicles que circulin per les calçades de la ciutat. Els populars posen com a exemple els coixins berlinesos, pilons o separadors que pel seu emplaçament i degradació, s’han convertit en un perill, especialment per als motoristes i ciclistes.

Coixins berlinesos trencats al passeig de Taulat.

Els populars vinculen alguns d’aquests elements a l‘urbanisme tàctic. Segons el líder municipal del PP, Daniel Sirera, s’han transformat “en peces perilloses per als conductors” i considera que cal actuar de manera urgent “per saber què falla” i “evitar més víctimes mortals” en accidents de trànsit.

Denuncien manca de manteniment

Sirera s’ha referit específicament a la manca de manteniment d’alguns elements, com ara els cargols amb què es fixen els coixins berlinesos. Assegura que n’hi ha que estan trencats “des de fa setmanes” i fa una crida als ciutadans perquè denunciïn els desperfectes que es trobin pels carrers. A més, ha demanat que aquests casos “es resolguin en 24 hores”.

Els populars demanen que en aquesta auditoria hi participin diversos actors involucrats, com ara el RACC, Motoristes de Barcelona o la Guàrdia Urbana.