El ple municipal del mes de maig, aquest divendres, no ha tingut debat polític. Com que coincideix amb la campanya de les eleccions europees 2024, ha estat una sessió purament de tràmit. Hi ha hagut només part executiva (és a dir, tràmits administratius que han de passar pel ple), però no proposicions dels grups municipals, ni precs ni preguntes de l’oposició al govern de Jaume Collboni. Ja va passar el mateix amb les comissions prèvies al plenari: n’hi va haver només una, també de tràmit.

Sessió en plena campanya electoral

Les cites electorals estan marcant la política a l’Ajuntament de Barcelona. El plenari anterior, el del mes d’abril, també va estar esquitxat per la campanya de les eleccions catalanes del 12-M (de fet, es va celebrar el mateix dia de l’inici de campanya), mentre que els escenaris postelectorals seran clau perquè Collboni ampliï el seu govern.

Tot i que, en un principi, l’alcalde va desvincular les negociacions per fer govern de coalició dels resultats electorals, el tinent d’alcaldia Albert Batlle va admetre que el 12-M “ha complicat molt” l’escena de negociacions amb l’oposició.

10:39
   

Acaba el ple de maig, que ha estat fugaç

El ple de maig ha estat fugaç i no ha arribat als tres quarts d’hora. Ha estat especialment fugaç per la proximitat amb les eleccions europees del 9-J. Arribem al final d’aquest minut a minut. Bon cap de setmana!

10:34
   

Unanimitat en el Pla especial urbanístic per a l’Escola Virolai

Hi ha hagut unanimitat. Tots els grups municipals han votat a favor d’aprovar provisionalment el Pla especial urbanístic per a la regulació de l’Escola Virolai.

10:32
   

S’aprova reordenar els terrenys del costat del pont de Marina

El PSC, TriasxBCN i ERC han votat a favor de fer una modificació puntual del PGM per reordenar els terrenys que estan situats al costat nord del pont de Marina i l’ajust viari del carrer de Ribes, entre els carrers de Roger de Flor i de Sardenya. Vox i BComú hi han en votat en contra, mentre que el PP s’ha abstingut.

10:24
   

S’aprova una transferència de 169 M € per finançar el transport públic

El PSC, TriasxBCN, BComú, ERC i PP ha votat a favor de fer una transferència de 169 M € per finançar el transport públic, en el marc del conveni amb l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità). Vox s’ha abstingut. La tinenta d’alcaldia de Mobilitat, Laia Bonet, ha explicat que, d’aquests diners, 127,6 M € corresponen al finançament regular i que 46,4 M € més serviran per fer plans de millora i poder congelar les tarifes dels títols integrats.

10:10
   

S’aproven els comptes anuals de les empreses municipals

El Ple ha aprovat els comptes anuals tancats amb data 31 de desembre del 2023 de les societats municipals. Els comptes han obtingut el vot favorable del PSC, BComú i ERC. Vox hi ha votat en contra, mentre que TriasxBCN i PP s’han abstingut.

09:49
   

Segon ple consecutiu en campanya electoral

La sessió ordinària d’aquest plenari del mes de maig està previst que sigui més curta i ràpida del que és habitual. Serà purament de tràmit i no hi haurà propostes dels grups municipals, per la proximitat amb les eleccions europees del 9 de juny. És el segon ple consecutiu que coincideix amb una campanya electoral, el del mes d’abril es va celebrar en ple context del 12-M.

09:39
   

Minut a minut del ple d’abril

Bon dia! Aquí podràs seguir en directe les intervencions del plenari municipal del mes de maig, amb un resum del més destacat.