“Aquests atemptats covards no canviaran els valors d’una ciutat valenta”, ha llegit Colau, que ha afegit que “no permetrem que l’odi ni el racisme arrelin entre nosaltres”. La declaració ha inclòs també un missatge d’esperança: “La por no prevaldrà. Tornarem a voltar per la Rambla, i ho farem amb llibertat i amb amor per la nostra ciutat i per la vida”. El text unitari ha volgut agrair també la reacció ciutadana, d’entitats i empreses “de forma proactiva i immediata” als atemptats.

“Ens sentim acompanyats”, ha dit també Colau en la lectura de la declaració institucional, que ha destacat les mostres de suport que ha rebut Barcelona de ciutats i ciutadans de tot el món. Al ple hi han assistit també el conseller de la Presidència, Jordi Turull; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i Xavier Domènech, de Catalunya en Comú. També hi havia la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà.

De l’Ajuntament a la plaça de Catalunya

Després del ple, la comitiva municipal, encapçalada per l’alcaldessa, s’ha desplaçat en grup fins a la plaça de Catalunya. Ha enfilat el carrer de Ferran i després ha pujat per la Rambla. Just a l’altura del Liceu, on el conductor de la furgoneta va fugir, Colau ha dipositat un ram de flors al costat dels altres elements de condol que han anat deixant els ciutadans. L’alcaldessa ha agraït públicament als assistents que hagin anat a la Rambla l’endemà dels atemptats.