En les properes setmanes, el 29 de juliol, començaran les obres per instal·lar els suports estructurals, que han de controlar el moviment de la Biblioteca Gabriel García Márquez de Sant Martí. El consistori assegura ara que s’aprofitaran els treballs per fer una anàlisi pericial que pugui determinar la causa dels moviments i, en cas que els causin defectes en la construcció, es demanarà garanties a qui correspongui.

Fins ara s’atribuïa a moviments naturals

Fins ara els responsables municipals havien defensat que les esquerdes en la façana eren pels moviments habituals que tenen els edificis de fusta; però ara obren la porta que puguin ser conseqüència de problemes en l’execució. El conseller del PSC de Sant Martí, Nil López, va reconèixer aquest dijous al plenari de Sant Martí que “fins ara només sabem que l’edifici s’ha mogut” i el peritatge determinarà tota la resta.

L’Ajuntament podria recuperar fins a 190.000 euros

El regidor de Cultura, Xavier Marcé, va concretar a l’última comissió de cultura que, durant 48 mesos, l’Ajuntament té totes les garanties per demanar responsabilitats. En el cas de la Biblioteca Gabriel García Márquez es poden exigir els 190.000 euros als que ascendeix el cost dels reforços estructurals, ja que la resta d’intervencions que es faran aquest estiu, com el voladís, són millores en les instal·lacions de l’equipament.