JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "I estarem al costat del govern de la ciutat si les coses es fan bé, si no ens quedem només amb l'anunci i amb el titular del dia sinó que al darrere hi ha una proposta ben feta, ben articulada, que pugui ajudar aquella gent que en aquests moments fuig." ALBERTO FERNANDEZ DIAZ, president del Grup Municipal del PP "Ho hem de fer de manera coordinada, ho hem de fer d'acord amb les nostres possibilitats, les nostres competències i aquí hem de començar del revés. És a dir, hem de ser una ciutat refugi de qui? De quants? I com ho farem?" PACO SIERRA, portaveu del Grup Municipal C's "Esto se tiene que hacer con una dotación de medios, con acuerdos entre todos los países miembros de la Unión Europea, y con las diversas zonas del territorio nacional, que ahí también se tiene que implicar el estado español."

L’oposició ha expressat diferents punts de vista sobre la implicació que Barcelona ha de tenir en l’acollida de refugiats arran de la reunió que el govern ha mantingut aquest dimarts amb les entitats especialitzades en l’atenció a persones susceptibles de rebre protecció internacional.

Jaume Collboni, president del Grup Municipal del PSC assegura que l’Administració ha de tenir un paper de lideratge i ha reiterat el seu suport al govern sempre que es tracti “d’una proposta ben feta, ben articulada, que pugui ajudar aquella gent que en aquests moments fuig”.

Per la seva banda, el representant del PP, Alberto Fernández Díaz, ha reconegut que Barcelona és una ciutat acollidora però critica que no hi hagi prou habitatges per a emergències socials i assegura que l’ajuda s’ha de “fer d’acord amb les nostres possibilitats”.

Al seu torn, Paco Sierra, portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, considera que no es pot fer una gestió individual d’aquesta situació sinó mitjançant “acuerdos entre todos los países miembros de la Unión Europea, y con las diversas zonas del territorio nacional, que ahí también se tiene que implicar el estado español”.

El govern municipal té previst reunir-se amb els grups de l’oposició per tal de debatre i acordar mesures a curt i llarg termini. De moment, ha anunciat la creació d’un registre de famílies que s’ofereixin a acollir persones refugiades i també ha previst una nova partida de 200.000 euros per atendre els aproximadament 700 refugiats que actualment hi ha a Barcelona.