L’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès amb els veïns del barri a començar les obres per retirar la llosa de la ronda de Sant Antoni abans d’acabar el 2022. És el que ha assegurat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que afirma que totes dues parts es van trobar aquest dimecres i comparteixen la “necessitat d’actuar” de forma urgent en aquest espai.
Sanz ha dit que, en paral·lel a aquestes obres de retirada de la llosa, el consistori analitzarà com s’actualitza el projecte de reforma de la ronda de Sant Antoni del 2018. “L’important és accelerar el màxim l’actualització perquè quan s’acabin les obres de retirada de la llosa pugui començar el projecte definitiu”, afirma. L’Ajuntament ja va descartar fa uns dies la urbanització provisional d’aquest espai, tal com li reclamaven els veïns.
Pendents de l’estudi de mobilitat de les rondes
El consistori, assegura, és conscient que la realitat d’aquesta zona ha canviat sensiblement en aquests anys, especialment amb la implantació de la superilla de Sant Antoni. Sanz, però, també vincula el futur projecte de transformació de la ronda a l’estudi de mobilitat que està elaborant sobre les quatre rondes que estan a la frontera entre l’Eixample i Ciutat Vella: la ronda de Sant Antoni, San Pau, Universitat i Sant Pere.
Els veïns i comerciants de la zona, sota el paraigua de la plataforma d’afectats per la llosa de la ronda de Sant Antoni, reclamen que “el nostre projecte és el del 2018” perquè, asseguren, “té el suport de tothom i ja l’hem pagat tots els barcelonins”. Des de l’oposició, Junts també demana recuperar el disseny consensuat fa tres anys. De fet, Junts durà el debat de Sant Antoni al plenari municipal d’aquest mes de febrer, on el socis socialistes del govern municipal tornaran a mostrar diferències amb els comuns: fan costat als veïns i demanen aplicar el projecte del 2018.
La presència de la Guàrdia Urbana millora la seguretat
La tinenta d’alcalde també creu que la presència permanent de la Guàrdia Urbana a la llosa durant les últimes setmanes ha ajudat a millorar la percepció de més seguretat d’aquest espai. Els veïns havien demanat solucions pels problemes constants de soroll i delinqüència. També per les molèsties que ocasionava que l’espai estigués ocupat per l’anomenat “mercat de la misèria”.