Can Paronet masia Clota perill enderroc

Després de mesos d’incertesa, finalment l’Ajuntament de Barcelona ha acceptat treballar perquè no s’enderroqui la masia de Can Paronet i que tant l’edifici com els voltants de la finca s’integrin en l’ampliació de la Residència de Gent Gran Ronda de Dalt. Així ho va confirmar al Consell de barri de la Clota el 9 de juliol, Josep Alió, responsable de projectes privats de l’Ajuntament de Barcelona. Una decisió que s’haurà d’aprovar en un plenari després de l’estiu, un cop el pla estigui tancat.

A l’abril, l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que aturava temporalment l’enderrocament per estudiar el valor patrimonial d’aquesta finca del segle XVIII, que inicialment es va anunciar que hauria d’anar a terra per poder ampliar la residència. Ara es va un pas més enllà i ja s’inclou el manteniment d’aquest immoble.

Testimoni del passat rural de la Clota

Can Paronet inclou diversos elements rurals típics en les cases de la zona. Encara conserva un safareig a tocar de la porta d’entrada així com una bassa, un pou, el cobert d’una sínia i un hort. A l’interior també es conserven les bigues de fusta originals, alguns mobles antics i una llar de foc. En aquest espai hi va viure fins al 2007 la darrera bugadera d’HortaÀgueda Samsó.