Sacsejada al grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona. La regidora Marilén Barceló ha anunciat que deixa la formació taronja per incorporar-se a Barcelona pel Canvi, el grup que encara lidera Manuel Valls. Barceló, regidora al consistori des del 2015, va ser la número sis a la coalició electoral que Cs va fer amb Barcelona pel Canvi a les municipals del 2019, però amb la ruptura es va quedar al grup taronja liderat per Luz Guilarte.

En una carta que ha publicat a Twitter, Marilén Barceló diu que fa el pas per “discrepàncies amb el lideratge i coordinació” del grup de Ciutadans. Segons explica, els responsables del partit feia més d’un any que coneixien aquestes “qüestions internes” i que com que no s’han resolt, ha pres la decisió de deixar el partit.

La renúncia de Marilén Barceló a formar part del grup de Ciutadans no la situa automàticament a Barcelona pel Canvi. Fonts municipals expliquen que cal un informe de Secretaria General per resoldre aquest escenari en base al Reglament Orgànic Municipal (ROM). El document fixa que no es pot pertànyer a un grup diferent al de la llista electoral de la qual s’ha format part. Caldrà veure què passa tenint en compte que es va presentar en una coalició que va formar dos grups.

Ciutadans es queda amb tres regidors

Amb la marxa de Marilén Barceló, Ciutadans es quedarà amb tres regidors a l’Ajuntament de Barcelona: Luz Guilarte, Paco Sierra i Celestino Corbacho (fitxatge estrella de Valls). El grup de Barcelona pel Canvi pot tenir tres regidors: Manuel Valls, Eva Parera i Marilén Barceló. En un comunicat, la formació de Valls anuncia que l’assessor de Ciutadans Eloy Valdecantos acompanyarà Barceló, que fins ara ha estat la cara visible del grup en l’àmbit educatiu, social i sanitari.

Pendents de la marxa de Valls

Barceló arribarà a Barcelona pel Canvi quan Manuel Valls està a punt de deixar el grup. L’ex-primer ministre francès va anunciar que “en breu” deixarà l’acta de regidor. A més, en una entrevista a betevé, al març, va dir que calia replantejar aquesta formació política. Al grup, la fins ara regidora de Ciutadans es trobarà Eva Parera, que també és diputada del PP al Parlament. Quan es faci efectiva la marxa de Valls, entrarà el número set de la llista, Óscar Benítez, que forma part de Barcelona pel Canvi.