María José Lecha, candidata de la CUP Capgirem Barcelona: "No són esdeveniments pensats o planificats per compartir la vida de la ciutat. L'entrada de 90.000 persones en una setmana, el patrocini, la paralització de barris i els temps lúdics que tindrà aquesta gent als barris, la contaminació ambiental acústica que provoquen..." "Rebutjarien un esdeveniment com aquest o el replantejarien (MWC)?" "S'hauria de replantejar de dalt a baix." "Consideren que el turisme és una important font d'ingressos per a la ciutat?" "S'hauria de veure com entra la font d'ingressos a la ciutat. Quan es parla que entren ingressos a la ciutat, a on van a parar? I sobretot, en quines condicions estan treballant totes aquestes persones, treballadors del turisme. Tot i que ara hi ha un boom del turisme, hi ha moltíssima precarietat, les condicions laborals en què treballa aquesta gent són pràcticament de misèria."
L’acabada d’escollir alcaldable de la CUP – Capgirem Barcelona, María José Lecha, s’ha pronunciat sobre l’impacte del MWC a la ciutat i n’ha criticat alguns aspectes, com les 90.000 persones que arriben en una setmana, el “patrocini, la paralització dels barris i la contaminació ambiental i acústica” que comporta l’esdeveniment. Segons Lecha, el congrés de telefonia mòbil s’hauria de “replantejar” totalment.
Condicions laborals “de misèria”
Referint-se al turisme que rep Barcelona i els ingressos que aporta, ha qüestionat “on van a parar” aquests diners. També ha criticat que molta de la feina que genera aquest sector és “precària” i que els treballadors tenen unes condicions laborals “pràcticament de misèria”.
Del programa electoral de la CUP per a Barcelona, Lecha ha dit que és partidària de penalitzar tots els pisos buits que hi ha, s’ha mostrat a favor d’una moratòria de la normativa dels habitatges d’ús turístic i també de la “municipalització” de les empreses turístiques. Sobre possibles pactes després de les eleccions municipals, ha dit que “és impossible una aliança amb CiU”.