Són les dues dones que encapçalen la candidatura de la CUP. La cap de llista és María José Lecha, activista sindical i l'acompanya com a segona Maria Rovira, portaveu de la Trobada Popular Municipalista i coordinadora de l'eix de Joventut. Amb el suport de la resta de noms que configuren la llista per a les municipals i pel diputat David Fernàndez, han defensat la proposta de la CUP-Capgirem Barcelona per a la ciutat, que comporta arribar a l'Ajuntament i fer que Barcelona estigui, realment, al servei del ciutadà. MARIA ROVIRA, número dos de la CUP-Capgirem Barcelona "D'aquesta ciutat se'ns està fent fora, s'està excloent les dones, les persones amb diversitat funcional, els immigrants i això ni el PSC, ni Convergència ni Iniciativa han aconseguit canviar-ho." Per aconseguir-ho, diuen, cal ser radicalment democràtics i que les decisions es prenguin des de baix. MARÍA JOSÉ LECHA, alcaldable de la CUP-Capgirem Barcelona "La clau és potenciar el poder popular de control, que en aquest moments controli el camí cap a l'Ajuntment i que després controli tot allò que es faci a l'Ajuntament." L'activista Josep Garganté, conegut per liderar les protestes laborals a TMB, és un altre dels noms que inclou la candidatura, que després d'un debat intern va decidir constituir-se al marge de la coalició d'esquerres de Barcelona en Comú. "La d'avui ha estat la quarta trobada municipalista, en què, a banda d'anunciar-se els cap de llista també s'ha exposat el marc polític basat en les reivindicacions que s'han anat recollint a cada barri i que confeccionaran el programa electoral de la candidatura de la CUP-Capgirem Barcelona".

María José Lecha, nascuda a Barcelona el 1957, és administrativa a l’Hospital de Sant Pau i activista sindical de la Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya (FTC-IAC). L’alcaldable de la CUP-Capgirem Barcelona ha assenyalat que “Barcelona ha de ser motor de la independència dels Països Catalans i de la lluita internacionalista en combat amb l’Europa del capital”. Ha remarcat que la candidatura CUP-Capgirem Barcelona donarà suport a totes les ocupacions d’habitatges buits, que volen la gestió “100% pública” dels serveis i la “derogació de l’ordenança del civisme”. Lecha ha recordat que no cobraran més de 1.600 euros, i que “el restant revertirà al municipi”.

Maria Rovira, que ocuparà el número dos de la llista, ha reivindicat la candidatura de la CUP treballa “per una ciutat feta pels barris i des dels barris”. Ha avisat que “farem fora CiU, el PSC però també ICV-EUiA” i ha remarcat que la seva candidatura “ha arribat per quedar-se”. Rovira, és membre del consell polític nacional de la CUP i ha estat una de les portaveus de la Trobada Popular Municipalista de Barcelona.

La CUP-Capgirem Barcelona va decidir concòrrer en solitari a les eleccions municipals i no presentar-se juntament amb la candidatura de Barcelona en Comú per discrepàncies en qüestions com la limitació de mandats (que la CUP fixa en un màxim de dos) o els sous a la baixa dels regidors. La CUP-Capgirem Barcelona s’ha presentat com una candidatura “rupturista”, que vol donar el poder a la ciutadania per gestionar la ciutat on viu, aspecte que consideren que no han atorgat fins ara els partits polítics amb representació municipal.