La candidatura de Colau es presenta acompanyada en els primers llocs de la llista per Gerardo Pisarello (Procés Constituent), Laia Ortiz (ICV) i Jaume Asens (Podem). El termini per presentar candidatures a les primàries ha finalitzat amb l’única proposta de Colau per encapçalar la llista i 37 candidatures per als llocs destinats a consellers de districte.

Dilluns s’inicia el procés d’inscripcions per poder votar a través d’Internet i, durant la setmana de votacions, del 7 al 12 de març, també s’oferiran punts presencials de vot. Segons el reglament de la coalició, qualsevol veí de la ciutat podrà votar, només serà necessari inscriure’s al registre de Barcelona en Comú, acceptant el seu codi ètic; ser resident a Barcelona i tenir més de 16 anys.

En aquestes primàries es votarà la cap de llista i el seu equip, una persona candidata a conseller per a cada districte i  les propostes programàtiques a prioritzar. Després de les eleccions municipals del maig s’escolliran la totalitat dels consellers de Barcelona en Comú, també pel procediment d’elecció directa i oberta a tothom.