Ernest Maragall ha publicat una carta oberta a l’antic Twitter, l’endemà de fer-se públic que un militant d’Esquerra va estar al darrere de l’encartellada ofensiva contra ell i el seu germà, Pasqual Maragall, amb referències a l’Alzheimer. Tot i recordar que va retirar la demanda judicial i que va rebre les “excuses formals” de qui considera que té “la responsabilitat des del punt de vista orgànic” dels fets (l’antic director de Comunicació d’ERC), Maragall avisa que tot això “no disminueix ni excusa la responsabilitat política d’Esquerra en tot l’afer”.

En la carta, Ernest Maragall assegura que va sentir “una barreja d’astorament i de malestar profund” quan va saber que “l’autoria corresponia a unes persones contractades des d’algun àmbit de responsabilitat interna” del partit i acusa l’exdirector de Comunicació d’ERC de no haver exercit “control suficient” sobre l’encartellada.

“Vergonya i horror”

Malgrat la tocada de crostó a Esquerra, Maragall escriu que es mostra convençut de “la indubtable honestedat del conjunt de l’organització i de la immensa majoria dels dirigents”, que van decidir investigar el cas a través del comitè d’ètica de la formació. Això sí, sentencia que sent “vergonya i horror per pertànyer a un tros de societat capaç de dur actuacions tan indecents“.