JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "És un magnífic pregó, tot i que jo no comparteixo el cent per cent d'allò que va expressar. Però nosaltres no li demanem a un pregoner que s'adhereixi al que expressa una ciutat, un alcalde... sinó que expressi la seva visió." XAVIER TRIAS, president del grup municipal de CiU "És un discurs d'aquests que remou consciències i toca sensibilitats, i jo reconec que em va emocionar i em va agradar moltíssim. Després, cadascú políticament que pensi el que vulgui, però va ser un discurs dels més potents que jo he sentit aquí en aquest Saló de Cent." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del grup municipal del PPC "Un pregó ha de ser cívic, festiu, integrador i plural, i no pas sectari, polititzat... I en aquest cas el pregoner Margarit va ser més un 'vocero' nacionalista que no pas una persona que s'adreçava a tota la ciutat." JORDI PORTABELLA, president del grup municipal d'ERC "La festa major d'aquest any no podia començar millor i avui, si em permeten la broma, això s'ha traduït en un sol que llueix com mai." RICARD GOMÀ, president del grup municipal d'ERC "No va defugir els grans elements col·lectius que avui estan presents a Barcelona i al nostre país."

En resposta a les reaccions que ha suscitat el pregó, Margarit ha assegurat que va ser educat i que no va dir cap bajanada quan parlava de revisar les relacions entre Catalunya i Espanya. En al·lusió a l’alcalde, el poeta s’ha mostrat convençut que Hereu “és una persona seriosa i sap que la llibertat d’expressió està per sobre de tot”. I així ho ha subscrit el dirigent socialista en reconèixer que “un pregoner ha d’expressar la seva visió” i no necessàriament la de la ciutat o l’alcalde.

La recepció s’ha fet al despatx d’honor de l’alcalde, a l’Ajuntament de Barcelona. Tradicionalment, també es feia una recepció al Palauet Albèniz, la primera nit de festa, després de la lectura del pregó, però va deixar de fer-se fa dos anys. L’acte s’ha reconvertit en una jornada de portes obertes el dissabte 25 de setembre.