JOAN FERRAN, diputat del PSC "Volem condemnar el no haver exhaurit tots els canals de negociació, diàleg i plantejament pacífic sobretot amb un col·lectiu que ha donat mostres fins a hores d'ara d'una activitat absolutament pacífica i dialogant". ENRIC MILLO, portaveu del PPC al Parlament "El que requerim és una explicació urgent, pública, de per què s'actua en aquests moments, i no abans, per què es deixa per després de les eleccions actuar d'aquesta manera, i sobretot, per què s'actua amb aquesta contundència, amb l'ús de la força". JOAN HERRERA, secretari general d'ICV "Aquest Govern és capaç de determinar que és perillós allò que no ho és: unes signatures, uns ordinadors, el menjar... I aquest govern tinc la impressió que es moria de ganes de intervenir perquè avui no hi havia cap element nou, el que havia de fer és garantir demà, en el cas de la victòria del barça doncs la seguretat a la plaça i això es pot fer amb un dispositiu". IGNASI LLORENTE, portaveu d'ERC "Tothom que ha vist les imatges no pot parlar d'una operació de neteja, fins i tot un tipus d'operació de neteja s'hauria pogut fer de forma dialogada i pactada amb les persones que estaven a la plaça, perquè fins ara han estat respectuosos".

Tots els partits, excepte CiU, han demanat explicacions al conseller Felip Puig per l’actuació dels mossos. El diputat del PSC Joan Ferran ha dit que Puig “s’ha extralimitat” en l’actuació  sobre l’acampada de la plaça de Catalunya.  Ferran creu que amb aquesta actuació, Puig evidencia la  seva “incapacitat de negociació i diàleg”.

El diputat Oriol Amorós (ERC) ha anunciat aquest divendres que el seu partit ha demanat la compareixença del conseller  d’Interior, Felip Puig, al Parlament per donar explicacions sobre la  càrrega policial contra els ‘indignats’. ERC rebutja “la desproporció dels mitjans utilitzats” contra els acampats que, segons ha dit, majoritàriament  sempre han demostrat ser pacífics: “Ha estat un desallotjament i no una operació de neteja com s’ha dit“.

El secretari general de Solidaritat Catalana per a la Independència, Uriel Bertran, ha exigit la dimissió del conseller d’Interior perquè considera “salvatges i injustificades” les càrregues policials. Solidaritat registra una sol·licitud perquè Puig comparegui a la comissió d’Interior del Parlament per donar explicacions. El portaveu de C’s, Jordi Cañas ha acusat el conseller d’intentar un desallotjament encobert dels concentrats, amb l’excusa de netejar la plaça. La seva formació demanarà explicacions al titular d’Interior.